İstinaf başvurusu nasıl yapılır ?

İstinaf başvurusu, ilk derece mahkemesi tarafından verilen kararın bölge adliye mahkemesi tarafından hem olay hem de hukuk yönünden yeniden incelenmesini sağlayan bir kanun yoludur. İstinaf başvurusu yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

– İstinaf başvurusu, kararın taraflara usulüne uygun olarak tebliğ edildiği veya tefhim edildiği tarihten itibaren iki hafta içinde yapılmalıdır.

– İstinaf başvurusu, kararı veren mahkemeye bir dilekçe verilerek veya zabıt katibine bir beyanda bulunularak yapılabilir. Beyan tutanağa geçirilir ve hakim tarafından onaylanır.

– İstinaf dilekçesinde veya beyanında, istinaf sebeplerinin ve istinaf incelemesi kapsamında yapılmasını istediğiniz işlemlerin açıkça belirtilmesi gerekir. Aksi takdirde, istinaf başvurusu reddedilebilir.

– İstinaf başvurusu, hükmü veren mahkemece reddedilmeyen istinaf dilekçesi veya beyana ilişkin tutanağın bir örneği karşı tarafa tebliğ olunur. Karşı taraf, tebliğ tarihinden itibaren iki hafta içinde yazılı olarak cevabını verebilir.

İstinaf başvurusu ile ilgili daha fazla bilgi için iletişime geçebilirsiniz.